Dit keer een gastblog, omdat het nog zulk mooi weer is, wellicht brengt het je op ideeën?

Zwembad ontwerp

Het is volop zomer!
Wat is er in dit seizoen lekkerder dan genieten van het zwembad? Dat kan ook in je eigen tuin. Wat de mogelijkheden zijn voor een zwembad in je tuin, lees je hier.

Een zwembad in de tuin kan op allerlei manieren gerealiseerd worden. Afhankelijk van de grootte van je tuin en je budget kun je kiezen uit een breed assortiment eenvoudige, compacte zwembaden en luxe inbouwzwembaden. Vooral de opzet zwembaden zijn populair, omdat je voor een laag bedrag toch kunt genieten van heerlijke verkoeling. Deze zogenaamde Intex zwembaden aanschaffen kan daarnaast heel eenvoudig online. De baden zijn al verkrijgbaar vanaf honderd euro, terwijl je voor een bouwkundig zwembad minstens honderd keer zoveel betaalt. Intex zwembadWie geen geld heeft voor zo’n zwembad, maar toch een groter bad wil dan het gemiddelde inbouwzwembad heeft ook de keuze uit bovengrondse modellen tussen de 3500 en 5000 euro. Om na een verfrissende duik ook rondom het zwembad te kunnen relaxen, zijn enkele ligbedden geen overbodige luxe. Je kunt dan heerlijk languit aan een lekker kleurtje werken. Je hoeft je ogen maar te sluiten, om je meteen op vakantie te wanen.

Onderhoud
Om lekker van het zwembad te kunnen blijven genieten, is het wel belangrijk dat je hem het juiste onderhoud geeft. Daarvoor dien je chloor aan het water toe te voegen. Dat kan op verschillende manieren. Meestal wordt er gebruik gemaakt van chloortabletten, die in een dispenser, skimmer of drijver geleidelijk aan het chloorwater worden afgegeven. zwembad onderhoudMet chloorgranulaat kun je een fijnere dosering aan het water toevoegen. Dit poeder lost snel op en is ideaal voor na een onweersbui of nadat er veel gezwommen is. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van een zoutwatersysteem. Dit systeem zet automatisch zout om in chloor, waardoor je er verder geen omkijken naar hebt. Voordat je chloor aan het water toevoegt, is het eerst noodzakelijk dat de ph-waarde goed is. Anders heeft het chloor geen effect. De ph-waarde meet je met speciale teststrips. Afhankelijk van of de gemeten waarde te hoog of te laag is, voeg je ph-minus of ph-plus toe om de zuurtegraad op het goede niveau te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>