Het gordijn, we kennen het allemaal wel in ons interieur. We kiezen een mooie stof, passend bij de ruimte en je intereur, laten hier een enkele plooi of vlinderplooi in maken en hangen deze voor het raam waar het moet komen. Het resultaat mag er zijn!
Maar weet je ook dat je met je gordijnen kunt “spelen”? Het net even anders kan maken dan dat we gewent zijn!

RetourplooiZo kun je, in plaats van een “gewone plooi”, ook kiezen voor bijvoorbeeld een retourplooi.
Een retourplooi zorgt voor meer body aan je gordijn! In het midden van de tussenruimte, aan de achterkant van het gordijn, wordt een extra plooi aangebracht, hierdoor vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren. Het gordijn hangt hierbij onder je rails en wanneer je hierbij een mooie rail kiest, krijgt het gordijn een geheel eigen uitstraling! Het hangt mooi los en toont net even anders!

waveHiernaast kun je ook de “wave” toepassen op je gordijn. Het gordijn komt hiermee golvend onder de rails te hangen, zonder plooi! Er wordt aan de bovenzijde van het gordijn een “waveband” vastgezet en hierin worden haakjes ingestoken waarmee de diepte van de golven worden bepaald. In de gordijnrail of railroede komen glijders in de rail die aan elkaar zitten met een koordje. Deze glijders op koord trekken alle glijders tegelijk met elkaar mee zodat de golven in het gordijn altijd gelijk hangen. Ook hierbij kun je het gordijn net weer wat meer uitstraling geven door gebruik te maken van een mooie rail of rail-roede. De wave zorgt ervoor dat het gordijn altijd “golvend” voor je raam hangt en dit geeft een mooi effect aan je gordijn!

gekleurdOm het geheel nog speelser te maken kun je een gordijn laten maken in bijvoorbeeld 2 verschillende kleuren. Je kunt hierbij kiezen de  bovenkant een andere kleur. Of je kunt een franje eraan laten stikken waardoor het net lijkt of je gordijn binnenste buiten hangt. Hiermee krijgt je, misschien wat eenvoudige gordijn, toch een chique uiterlijk. Hiermee kan je gordijn de eyecatcher van je interieur worden. Speels en dus chique.

2-kleurenWat ook leuk is! Je gordijn te laten maken met 2 verschillende kleuren, met hierbij een accentuerende opgestikte band! Beide kleuren zijn van dezelfde stof, waardoor het gordijn wel een geheel blijft, maar door de opgestikte band heb je toch een “onderbrekning” in het gordijn. Hiermee geef je het gordijn net wat meer body, meer uitstraling en sfeer. Je kunt nog beter combineren met de kleuren van je interieur en je kan het je pronkstuk van je woonkamer maken op deze manier.

Zo maak je met een paar simpele ideeën een feestje van je gordijn! Je moet het misschien even durven, maar echt waar, je krijgt op deze manier een gordijn met meer uitstraling, luxe en sfeer, volledig passend binnen je interieur!

Succes met combineren en wanneer je hulp nodig hebt, neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>