zolderverbouwing

Zolderverbouwing

Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij de zolderverbouwing of wilt u de zolder isoleren? Heb je het gevoel dat je uit je huis groeit? Zou je graag wat meer woonruimte willen bezitten?

De zolder is dé perfecte plek om een extra kamer te maken! Aparte slaapkamers voor de kinderen, een kantoor aan huis of een gezellige hobbykamer: je kunt de zolder voor verschillende doeleinden gebruiken.

Zolder isoleren en verbouwen

Remko heeft veel ervaring als VELUX-montagepartner/licht & luchtadviseur en is daarnaast gecertificeert Isobouw DecoFix verwerker en Isover Isolatiepartner. Hierdoor zijn wij bij uitstek de juiste uitvoerende partij voor uw zolderverbouwing als het gaat om:

• Op de JUISTE manier luchtdicht isoleren
• VELUX® dakvensters
• Het op de juiste manier plaatsen van (akoestiche) scheidingswanden
zolderverbouwing dakkapel• Aftimmerwerk
• (Ver)plaatsen van electra en/of radiatoren
• Leveren en plaatsen van vaste trappen naar zolder
• Dakkapellen
Al deze werkzaamheden worden door, of onder toeziend oog, van Remko zelf uitgevoerd, zo weet je altijd waar je aan toe bent!

Advies aan huis

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij komen vrijblijvend bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of om een afspraak te maken.

 

 

wokroom1 suntunnel 107075 01 xxl 1280x700       inspiratie       werkkamer

Heb je het gevoel dat je uit je huis groeit? Zou je graag wat meer woonruimte willen bezitten?
De zolder is dé perfecte plek om een extra kamer te maken! Aparte slaapkamers voor de kinderen, een kantoor aan huis of een gezellige hobbykamer: je kunt de zolder voor verschillende doeleinden gebruiken. Met deze tips tover jij die oude rommelzolder om tot een sfeervolle kamer.

Ga jij ook je zolder verbouwen? We helpen je hier graag bij!

workroom4 2ggu 115219 01 xxl 1280x700Stap 1. Doe inspiratie op

Slaapkamer, studeerkamer, hobbykamer of badkamer: wat voor bestemming krijgt jouw zolder? Koop woonbladen, bezoek www.velux.nl hier vindt je mooie foto’s van andere zolderkamers. Zoek de mooiste afbeeldingen uit als referentiekader voor jouw zolder verbouwing.

Stap 2. Maak een ontwerp

Een project begint met een goed uitgedacht plan. Schrijf op wat je wilt, met welke materialen je wilt werken en stel een budget op. Meet eventueel de zolder op en maak een tekening van hoe jij de zolder voor je ziet. Dit kun je op papier doen, maar makkelijker is om het online tekenprogramma Google Sketchup te gebruiken. Voor hulp hierbij kun je ons uiteraard ook uitnodigen voor een bezoek, dan nemen wij samen de plannen door, waarna wij een kostenindicatie en ontwerp af kunnen geven.

bedroom 4 windows113337 01 xxl 1280x700Stap 3. Dak inspecteren en isoleren

Onderwerp het dak aan een grondige inspectie en controleer op verborgen gebreken, zoals constructiefouten, houtrot, lekkage en houtworm. Is het dak goed geïsoleerd? Wist je dat 30% van de warmte in je woning verloren gaat via het dak? Een goed geïsoleerd dak verlaagt de stookkosten!

Stap 4. Dakkapel of dakramen plaatsen

Zolders zijn vaak donker, muffig en voorzien van schuine daken. Wil jij er een comfortabele kamer van maken dan heb je licht en (loop)ruimte nodig. Door een dakraam of dakkapel te plaatsen creëer je niet alleen meer lichtinval, maar ook extra loopruimte. Bovendien verhoogt een dakkapel ook nog eens de waarde van je woning. Daarnaast verbeterd licht je prestatievermogen gedurende de dag!

Stap 5. Elektra aanleggen

Veel zolders beschikken niet over stopcontacten of lichtpunten. Bedankt daarom waar je een lichtpunt of stopcontact wilt hebben en zorg dat dit er voldoende zijn, je komt gauw een stopcontact tekort.

bathroom6 pivot hung 119343 01 xxl 1280x700Stap 6. Kies kleur

Je ontwerp is klaar, je weet wat er aan het dak moet gebeuren en je weet waar je natuurlijke licht vandaan komt. Nu is het tijd om te bepalen welke kleuren je op je zolder wilt. D.m.v. kleurenkaarten, afbeeldingen uit woonbladen enz.. kom je erachter wat jij mooi vindt. Maak eventueel een moodboard (of laat deze maken) en kies op basis hiervan je kleur!

Stap 7. Vloerbedekking

Inmiddels weet je welke kleuren je mooi vindt, nu wordt het tijd om over de vloerbedekking na te denken. Wil je je voeten lekker warm en comfortabel houden, dan is tapijt een mooie oplossing. Kies je liever voor praktisch en makkelijk schoon te houden? Dan is laminaat, vinyl of PVC een goede oplossing. Wil je beide, dan kun je kiezen voor laminaat of PVC met als extra aankleding en comfort een fijn karpet.

woonkamer_inspiratie_1280x458pxStap 8. Finishing touch!

De zolder is nu bijna klaar voor gebruik, op een paar finishing touches na. Hang de lampen op en zet de meubeltjes neer. Geweldig, je oude rommelzolder is nu verandert in een gezellige en comfortabele kamer!

 

Hulp nodig? Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek bij jou thuis contact met ons op!

 

Bewaren

Bewaren

Bekijk hieronder onze tips en video van een zolderverbouwing. 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren