De Duette is misschien wel de meest veelzijdige binnenzonwering die er is.

Maar wat is een Duette?

Een Duette is een horizontale zonwering die zichzelf opvouwt en opstapelt wanneer je deze opent, het werkt als het ware als een harmonica.

Welke mogelijkheden biedt de stof van een Duette?

Duettes zijn er in 3 varianten;
  1.  Transparant, het zegt het eigenlijk al, je kunt door de stof heen kijken en dient in dit geval alleen als decoratie. Dit zorgt voor een mooi effect en een fijne filtering van het licht.
  2. Lichtdoorlatend, ook dit spreekt voor zich, de stof laat licht door, máár je kunt er niet doorheen kijken. Je sluit de buitenwereld hiermee buiten, maar het maakt niet donker.
  3. Verduisterend, hoe verrassend, deze stof maakt de ruimte donker.

Je kunt een Duette dus in alle ruimtes gebruiken, van de keuken tot en met de
slaapkamer. Wat maakt de Duette veelzijdig? Dat is dat de Duette twee functies heeft en hierdoor in horizontale lijn op alle posities voor het raam te hangen is. Dit houdt in dat je de Duette van boven naar beneden kunt bedienen, maar vervolgens ook de bovenzijde naar beneden kunt laten zakken, waardoor je bijvoorbeeld alleen het onderste deel van het raam af kunt sluiten. Dit is bijvoorbeeld fijn als je ziek op de bank ligt, niet wilt dat iemand je van buiten ziet liggen, maar wel nog licht naar binnen wilt laten komen.

Door deze top down bottom up functie heeft Duette een speels effect en zeker wanneer je meerdere ramen naast elkaar voorziet van een Duette kan dit een bijzonder effect geven.

Wat maakt de stof van een Duette verduisterend? Voor op de slaapkamer kun je de Duette dus ook heel goed gebruiken. Bij een verduisterende Duette is de tussenlaag van de stof voorzien van een aluminium laag, dit maakt de stof licht dicht!

Wat kan een nadeel van een duette zijn?

Houd er bij een verduisterende Duette (eigenlijk bij alle binnenzonwering) rekening mee dat je deze nooit strak in het raam kunt hangen, anders kun je deze niet meer bedienen! Hierdoor kunnen de randen links en rechts een klein streepje licht van buiten doorlaten.

Wil je weten welke mogelijkheden de Duette voor jouw ramen biedt?
Neem dan contact met ons op!

#duette #binnenzonnewering #verduisterend #lichtdoorlatend #transparant #Zonnelux