PVC vloeren zijn niet meer weg te denken uit het interieur, het is helemaal van deze tijd en waarom ook niet?

Het is een duurzame vloer, het is een sfeervolle vloer en het is een vloer die makkelijk te onderhouden is. Allemaal zaken waar we gek op zijn.

Maar wat is nou precies een PVC vloer??

PVC, voluit PolyVinylChloride, is een kunststof en het bestaat uit zout en aardolie.

De PVC vloer is opgebouwd uit 3 lagen:
 1. De rug (backing); De rug is de belangrijkste basis van de PVC vloer! Deze zorgt voor de technische kwaliteit en voor de stabiliteit van de vloer.
 1. De bedrukte filmlaag; De filmlaag zorgt voor de uitstraling, zeg maar “The Looks” van de vloer. Dit is als het ware een print die op een speciale PVC laag gedrukt wordt middels de hotpress-methode. Hierbij worden de verschillende lagen van het product letterlijk op elkaar geperst, zodat er een stijver product ontstaat. Bij de “hotpress methode”, de zogenaamde ‘continu-productie’ wordt de PVC vloer in principe geproduceerd op rollen, waarna de stroken en tegels daaruit (op elke gewenste maat) gesneden worden.
 1. De toplaag, een beschermende, transparante PU-beschermlaag; De toplaag heeft verschillende functies!
  • Ten eerste is dit de beschermende laag.
  • Tevens wordt er aan de toplaag een structuur gegeven, de “embossing”,
  waardoor de print eronder nog echter aandoet.
  • Bovendien zijn de vloeren voorzien van een beschermende, matte, PU
  (polyurethaan) laag. Hierdoor zijn de vloerdelen minder glanzend en lijken ze
  natuurlijker.
Uit welke soorten PVC-vloer kun je kiezen?

Ten eerste zijn er verschillende motieven te kiezen, zoals houtstructuur, beton-look of steenprint. De embossing techniek zorgt er hierbij voor dat je bijvoorbeeld de eventuele houtnerven kunt voelen!

Maar buiten deze motieven, kleuren en structuren zijn er 3 verschillende soorten PVC vloeren

 • Plak PVC;
  Allereerst zijn daar de vinyl design stroken, dit zijn dunne stroken met een 0,3 mm of 0,55 mm toplaag designvinyl op een vol-vinyl onderlaag. Deze stroken zijn tussen de 2 en 3mm dik en worden vol op de ondergrond verlijmd.
 • Klik PVC;
  Een tweede groep zijn de vinyl klikvloeren, waarbij er een kliksysteem in de PVC onderlaag zit. Deze producten zijn 4 tot 5mm dik en worden zwevend gelegd op een harde en stabiele ondervloer.
 • PVC op HDF;
  Tenslotte is er nog het PVC waarbij een vinyl toplaag is verlijmd op een HDF kernmateriaal, waardoor een hele stabiele zwevende pvc vloer ontstaat, die geplaatst kan worden als een laminaatvloer, maar toch de uitstraling en het onderhoud heeft van vinyl/PVC.
Help, nu praat je ineens over Vinyl……

Ja dat klopt!
Weet je nog dat je aan het begin PolyVinylChloride las? Eigenlijk is de PVC vloer hetzelfde als een Vinyl vloer, maar dan op een harde ondergrond!!

Over de PVC-stroken op HDF wil ik graag nog iets meer vertellen!
Het grote voordeel hiervan is dat dankzij het handige Uniclic® systeem deze vloer snel te plaatsen is. Bovendien is het een PVC vloer inclusief een egaliserende en tevens isolerende ondervloer, dankzij het HDF en de kurk onderlaag. Dit bespaart de tijd en kosten van het plaatsen van een extra ondervloer. De toplaag is maar liefst 0,3 mm dik. Deze pvc vloeren hebben bovendien een micro V-groef. Er zijn zowel decors met als decors zonder V-groef.

Hoe houdt je een PVC vloer mooi?

Bij eigenlijk alle vloeren is het belangrijkste begin bij onderhoud de entree. Een goede schoonloop-zone houdt een groot deel van het binnengelopen vuil vast. Dit draagt zeker bij aan een langere levensduur van uw PVC vloer. Regelmatig vochtig dweilen, met een PVC geschikt reinigingsmiddel, houdt de vloer mooi.
De eerste reiniging 48 uur na installatie, de vloer is gebruiksklaar nadat deze droog is!

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Nou, omdat de PVC vloer zeer sterk is, duurzaam is, krasvast is, waterafstotend is én het heeft een natuurlijke uitstraling!

Dus of je nu voor de woonkamer, slaapkamer, keuken of de badkamer een geschikte vloer zoekt, PVC is voor elke ruimte in huis (of op kantoor) geschikt!

Embossing

Een PVC vloer is een harde kunststof vloer, die zeer sterk,
krasvast en waterafstotend is!

Welke PVC vloer past het beste bij jou? Ontdek de mogelijkheden, wij vertellen je er graag meer over! Neem nu nog contact met ons op!