Niet meer weg te denken in het interieur is de PVC vloer! Het is helemaal van deze tijd, duurzaam, sfeervol en gemakkelijk in onderhoud!

Maar welke PVC vloer is geschikt voor jouw woning?

PVC vloeren zijn op te delen in een drietal verschillende productgroepen met ieder een specifieke opbouw.

PVC stroken

Allereerst zijn daar de vinyl design stroken, dit zijn dunne stroken met een 0,3 mm of 0,55 mm toplaag designvinyl op een vol-vinyl onderlaag. Deze stroken zijn tussen de 2 en 3mm dik en worden vol op de ondergrond verlijmd.

PVC kliksysteem

Een tweede groep zijn de vinyl klikvloeren, waarbij er een kliksysteem in de PVC onderlaag zit. Deze producten zijn 4 tot 5mm dik en worden zwevend gelegd op een harde en stabiele ondervloer.

PVC “laminaat” vloeren

Tenslotte is er nog het vinyl laminaat waarbij een vinyl toplaag is verlijmd op een HDF kernmateriaal, waardoor een hele stabiele zwevende pvc vloer ontstaat die geplaatst kan worden als een laminaatvloer, maar toch de uitstraling en het onderhoud heeft van vinyl.

PVC stroken op HDF
Het grote voordeel is dat dankzij het handige Uniclic® systeem deze vloer snel te plaatsen is. Bovendien is het een PVC vloer inclusief een egaliserende en tevens isolerende ondervloer, dankzij het HDF en de kurk onderlaag. Dit bespaart de tijd en kosten van het plaatsen van een extra ondervloer. De toplaag is maar liefst 0,3 mm dik. Een aantal decors zijn voorzien van een Embossing in Register structuur (0,55 mm toplaag), waarbij de houtnerven en noesten voelbaar zijn. Deze pvc vloeren hebben bovendien een micro V-groef. Er zijn zowel decors met als decors zonder V-groef.

Productkenmerken:
• Uniclic® kliksysteem
• Toplaag van 0,3mm en 0,55mm (EIR)
• HDF drager • Geluidsisolerende kurkment onderlaag

Gebruiksklasse W32 voor gemiddeld projectgebruik en intensief huishoudelijk gebruik. De EIR-items hebben zelfs gebruiksklasse W42 en zijn daarmee geschikt voor gemiddeld industrieel gebruik en intensief commercieel gebruik.

Houdt uw pvc vloer mooi:

Het belangrijkste begin bij onderhoud is de entree. Een goede schoonloop-zone houdt een groot deel van het binnengelopen vuil vast. Dit draagt zeker bij tot een langere levensduur van uw PVC vloer. Zie hiervoor ook onze pagina over schoonloopmatten.
Regelmatig onderhoud houdt de vloer mooi. Eerste reiniging 48 uur na installatie. Vloer is gebruiksklaar nadat deze droog is.

NEEM CONTACT OP