De trap is het meest onderbelichte onderdeel van een woning…

Dit is een gemiste kans!! Want een trapopgang kan juist een mooie completering van je woning zijn!

Een trap ziet er vaak ‘gebruikt’ uit en is daardoor een onderdeel wat men vaak weinig aandacht schenkt, maar dat hoeft helemaal niet. Een trap kan juist heel mooi zijn, een eyecatcher van je woning. Door de trap te voorzien van tapijt of overzettreden heb je in één à twee dagen een geheel nieuwe trap, dit noemt men “Traprenovatie”.

Maar wat is Traprenovatie eigenlijk en welke
mogelijkheden zijn er?

Het woord renovatie zegt het eigenlijk al!
Renoveren betekend…… herstellen of vernieuwen! En daarin is eigenlijk
best wel veel mogelijk als het gaat om je trap.

Liever luisteren? Luister hier naar de uitleg van Traprenovatie.

Wij willen graag vier mogelijkheden toelichten:

  1. Tapijt: Door je trap te stofferen met tapijt creëer je een stille en warme trapopgang. Zeker in het geval van een tussenwoning is tapijt ideaal omdat dit de meest dempende werking heeft, hierdoor zullen je buren je niet horen wanneer je naar boven of beneden loopt.
  2. PVC: PVC is tegenwoordig één van de meest gebruikte vloerafwerkingen die ook erg geschikt is voor op de trap. Met PVC op de trap investeer je in duurzaamheid door de hoge slijtage weerstand, het is makkelijk in onderhoud en voelt prettig onder de voeten.
  3. Sense: Sense is een imitatieleer wat voor een werkelijk luxe uitstraling zorgt. Comfortabel en erg sterk. Sense heeft een hoog loopcomfort, een geluiddempende werking en is makkelijk in het onderhoud.
  4. Beton: Beton geeft een uniek gevoel en persoonlijkheid. Door beton op de trap te gebruiken is geen trede hetzelfde, dit doordat het beton op ambachtelijke wijze op de treden wordt aangebracht. Hierdoor is elke betontrap uniek!

Dit zijn slechts vier voorbeelden van de vele mogelijkheden voor traprenovatie.

Welk soort afwerking is het meest slijtvast?

Eigenlijk moet ik natuurlijk zeggen dat alle soorten slijtvast zijn, maar op den duur slijt natuurlijk alles. In dit geval denk ik dan toch dat PVC en de PVC Woven (zie Dyna Weave) het meest slijtvast is voor op de trap.

Welk soort afwerking is het goedkoopst voor op de trap?

Het is het voordeligst om de trap te schilderen, hiervoor zijn tegenwoordig goede slijtvaste verven te verkrijgen. Maar wil je net wat meer comfort dan is het stofferen met tapijt het voordeligst én het meest comfortabel en geluiddempend.

Hoe zit dat met laminaat op de trap?

Laminaat is natuurlijk nog steeds een veel voorkomende vloerbedekking en ook voor op de trap zijn er mogelijkheden, in dit geval heet laminaat HPL. HPL is een combinatie van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Erg eenvoudig te onderhouden en in maar liefst 19 uitvoeringen mogelijk.

Wat is het nadeel van een “harde” trap;

Het nadeel van een harde afwerking op de trap kan zijn dat deze wat glad is. Dit kun je verminderen door de treden te voorzien van een aluminium profiel, de PVC, HPL en Beton treden worden hier al standaard mee uitgevoerd.
De traprenovatie met de hoogste antislip is de Woven traprenovatie, dit is gemaakt van gevlochten glasvezel en nylon, ook deze treden zijn voorzien van een aluminium profiel.

Maar welke soort is geschikt voor jouw trap? Geen zorgen, wij laten je graag de verschillende mogelijkheden zien, neem hiervoor contact met ons op, dan vertellen wij je er alles over!

HPL

Beton

Tapijt

Wilt u eerst nog meer over de mogelijkheden weten, bekijk dan onze pagina over traprenovatie, hier leest u alles over de verschillende soorten en de voordelen ervan.

Ga naar "Traprenovatie"