De trap is het meest onderbelichte onderdeel van een woning… en dit is een gemiste kans!
De trap kan juist een ontzettend mooi onderdeel van je woning zijn, de eyecatcher!

Maar hoe maak je een trap die al jaren gebruikt en misschien wel misbruikt is, weer mooi? Hoe krijg je die lelijke trap goed opgeknapt zodat je weer met plezier naar boven gaat? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor! Het enige wat u mag doen is bedenken wat u met uw trap wilt, hoe moet deze eruit komen te zien? En welke kleur mag het krijgen?

Wij vertellen alvast meer over de verschillende mogelijkheden.

PVC

PVC trappen zijn trendy en mogen daarom ook niet ontbreken in onze collectie. We hebben een uitgebreid aanbod aan kleuren en patronen. Duizenden huishoudens kozen al voor een PVC traprenovatie.

PolyVinylChloride lijkt op vinyl, maar is krachtiger, zwaarder en duurzamer dan gewoon vinyl. Doordat dit materiaal veel druk aankan, is het erg gewild op de trappen.

De voordelen van PVC traprenovatie.
De PVC traprenovatie biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Laminaat is vergelijkbaar in prijs, maar in vergelijking met andere soorten traprenovaties is de prijs voordelig te noemen. Met name in combinatie met de #duurzaamheid van de trap is het een investering met een gegarandeerd succes. De opbouw is geen plak PVC, maar er wordt gebruik gemaakt van HDF + kurk om doortekenen te voorkomen.

Beton

Beton geeft een uniek gevoel, een huiselijke sfeer en persoonlijkheid aan alle ruimtes. Niet verrassend dus dat beton niet meer weg te denken is uit een modern interieur. Van vloeren tot aanrechtbladen en van krukjes tot muren. Daarom mag ook een betontrap ook zeker niet ontbreken.

Stairsolutions, onze partner in traprenovatie, heeft in eigen huis de beton collectie ontwikkeld. Deze collectie bestaat uit diverse moderne kleuren welke goed te combineren zijn met natuurlijke materialen. Doordat het beton op ambachtelijke wijze op de treden aangebracht wordt is geen één trede hetzelfde, waardoor elke betontrap uniek in zijn soort is. 

Sense

Sense is hét nieuwe materiaal voor uw trap. Als Eiken, Beton of Natuursteen niet uw ding is, maar u wél een luxe uitstraling wil. Dan kies je voor Sense, eigenlijk gewoon logisch. Een warme uitstraling met een zacht gevoel. Deze traprenovatie kunnen we nu mét de doorgetrokken neuslijst leveren. Dit is optisch een stukje rustiger.

Voor welke woonstijl is deze lijn geschikt?
Goeie vraag, makkelijk antwoord… Alle! Of je nu stoer Industrieel, warm Landelijk, strak Modern wil. Sense past werkelijk in elke inrichting.

Omdat dit een nieuw materiaal is, moest dit uitgebreid getest worden. Dit heeft even geduurd maar de resultaten zijn dan ook verbluffend. Na intensief gebruik van de testtrap (staat gelijk aan 10 jaar normaal gebruik) is er nagenoeg geen slijtage of beschadigingen zichtbaar.

De voordelen van Sense zijn ongekend, zeer hoog loopcomfort door natuurlijke stroefheid. Stiller, door geluiddempende werking van flinterdunne luchtlaag tussen drager en Sense. En niet geheel onbelangrijk onderhoudsvriendelijk!

HPL

Laminaat is jarenlang de instapcollectie geweest. Stairsolutions is continu bezig geweest met het vernieuwen van het zogenoemde High Pressure Laminaat (HPL). Bij ons kunt u altijd kiezen uit de nieuwste, moderne decors zoals bijvoorbeeld: natuursteen, verweerd metaal, en stoer beton.

HPL is een combinatie van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Door onze nieuwe productietechnieken heeft men de kwaliteit van het laminaat weten te verbeteren. Het is nu dikker, sterker en harder dan voorheen. Het uitgekiende aluminium StairSolutions profiel is aangepast zodat deze beter aansluit op de huidige collectie. Laminaat is eenvoudig en simpel te onderhouden.

Dyna Weave

Revolutionair…

…zo mag je de nieuwe DynaWeave collectie wel noemen. Deze unieke overzettrede met gevlochten PVC heeft de uitstraling van tapijt, maar de slijtvastheid, hygiëne en hoge kwaliteit die u gewend bent van PVC.

Dit unieke product van gevlochten PVC draden is in de kern verstevigd met glasvezel. Dit is het beste wat tot nog toe op de markt verkrijgbaar is. Deze overzettreden zijn extreem geluiddempend, veilig, slijtvast en hebben tevens een zéér hoog loopcomfort.

StairSolutions levert DynaWeave overzettreden nu los óf als complete traprenovatie met stootborden en alle toebehoren om een trap met dit unieke materiaal te bekleden. Geschikt voor open en dichte trappen.

Tapijt

Misschien wat oubollig, maar wel de meest stille en comfortabele vloerbedekking voor onder de voetjes!!

Je trap stofferen met tapijt, het is nog steeds van deze tijd en waarom ook niet??
Het is warm, comfortabel en geluiddempend. Je creëert er een chique geheel mee en door hetzelfde tapijt te gebruiken op de overloop krijg je een waar trappenhuis!

  • comfort
  • extreem geluiddempend
  • voor open en dichte trappen
  • één geheel
  • warm

Tapijt draagt bij aan de akoestiek, waardoor de trapopgang geen klankkast is en je dus werkelijk in stilte de trap op (of af) gaat. En wanneer je in een rijtjeshuis woont zullen de buren je dankbaar zijn, omdat tapijt het geluid minimaal doorlaat en je dus minimaal loopgeluid produceert.

Kortom, wil je een comfortabele trap, die prettig onder de voeten voelt en ook nog eens fijn is voor de oren (van jezelf en die van de buren), dan kies je voor tapijt op de trap!

PVC

Beton

Beton

4 van de 7 kleuren

HPL

Welke soort trap is geschikt voor jouw woning en waar voel jij je prettig bij? Het kan een zoektocht zijn, maar wij weten zeker dat het gaat lukken! Wij helpen je er graag bij, dus wacht niet langer en neem nu contact met ons op.
Voor voorbeelden van trappen die wij al hebben mogen renoveren, zie onze pagina met projecten. Hier vindt u foto’s en filmpjes van reeds gerealiseerde traprenovaties!